En framtidsteknologi till din tjänst

Connected Lifts eller anslutna hissar, är teknologin för att ansluta en hiss till sakernas internet. Det är en teknologi som gör det möjligt för hissen att kommunicera via nätet för att tillhandahålla information i realtid om användning och tillstånd. Det här ger en ny dimension för förebyggande underhåll och öppnar dörren till en ny generation av tjänster.

VILL DU HA PERSONLIGT ANPASSAD INFORMATION?

Direkt anslutningsbarhet

Längre livslängd för hissen

Förebyggande fjärrunderhåll

Kan tillämpas för nya och befintliga hissar

Vanliga frågor

Det är nutid och framtid. Teknologin för Connected Lifts är en aktuell verklighet som tillverkare, montörer och underhållstekniker tillämpar och utnyttjar enligt sina möjligheter. Även om det gäller i verklighet som redan används så förutses nya funktioner och fördelar med denna teknologi i framtiden.

Ingenting särskilt. Om det går att installera en hiss i byggnaden så går det att installera en ansluten hiss. Med hjälp av de medel som finns idag för att installera en hiss i en byggnad så är det möjligt att installera den i de flesta fall.

Beroende på vilken hisstillverkare det är, kan det finnas tilläggsutrustning för att göra om hissen till en ansluten hiss med teknologin Connected Lifts. MP har den här typen av tilläggsutrustning som är kompatibel med alla MP-hissar och en del hissar från andra tillverkare.

Hissen och underhållsföretaget kan kommunicera direkt. Detta gör det möjligt att övervaka hissens skick på distans i realtid, och alla incidenter kan därmed detekteras automatiskt. Det gör det dessutom möjligt att genomföra vissa underhållsarbeten på distans. Detta underlättar underhåll av hissen samt optimerar dess drift, säkerhet och livslängd.

Ansluta hissar med andra system till fördel för användarna. Utvecklingen av telekommunikationer har inneburit att den traditionella analoga telefonen är obligatorisk i hissar. En linje som gör det möjligt att överföra röst och data, och hissen kan därmed skicka och ta emot information. På så sätt är hissen även förberedd för att klara M2M-protokoll (machine 2 machine), och därmed även för att anslutas till sakernas internet, där maskiner kommunicerar med varandra via nätet. Detta används för att förbättra protokoll och underhållssystem för hissarna.

Den här typen av teknologi är inte särskilt dyr, och den underhålls genom att se till att det finns en aktiv telefonlinje, vilket ändå är obligatoriskt. MP inkluderar allt som behövs för teknologin bakom Connected Lifts i sina nya hissar. För äldre hissar har MP tilläggsutrustning för att göra om dem till anslutna hissar.

Anslutningen görs via hissens telefonlinje.

Det förbättrar hissarnas drift. Sakernas internet kallas det när maskiner är anslutna för att kunna kommunicera med varandra. Det här inkluderar alla typer av saker som vi har i vårt vardagsliv, som t.ex. hissar. En ansluten hiss kan kommunicera med underhållstjänsten eller ta emot information om tid för att minska buller t.ex. Sakernas internet öppnar nya möjligheter för hissar och dess underhåll.

Utöver möjligheten att kontrollera hissens skick på avstånd dygnet runt och eventuella incidenter kan vår teknologi hjälpa dig att kontrollera hissens behov så att vi kan erbjuda dig ett personlig anpassat avtal.

Innovationer från MP som ansluter oss

Styrenheten iMP ecoGO


Hissens hjärna är en digital styrenhet med fullständig anslutningsbarhet som anses vara en av de bästa på marknaden. Med hjälp av hissens telefonlinje skickar den data om användning och tillstånd och möjliggör fjärrstyrning av underhålls- och reparationsarbeten.

MER INFORMATION

MP:s tilläggsenhet för anslutning


I äldre hissar som inte har en digital styrenhet som MP EcoGo kan vår tilläggsenhet tillhandahålla nödvändiga anslutningar för att hissen ska kunna skicka och ta emot data. Den är kompatibel med MP-hissar och vissa hissar från andra tillverkare.

MER INFORMATION

MP-tillverkare


Vi har skapat en plattform i molnet som hjälper våra hissar att kommunicera med det tekniska teamet. Den bearbetar de uppgifter som skickas av varje hiss och gör dem tillgängliga. Dessutom gör den det möjligt att utföra reparations- och underhållsarbeten på distans för att förebygga eventuella incidenter och optimera hissens livslängd.

MER INFORMATION

VÅRA VÄRDEN, FÅR ÄN MER VÄRDE NÄR VI ÄR ANSLUTNA TILL DIG.

Vi vill gärna ha en speciell anknytning till våra kunder och användare, vara närmare dem för att ge dem den bästa möjliga servicen. Hissen har alltid anslutit oss till våra kunder, och med teknologin Connected Lifts kan vi vara närmare dem än någonsin.
Hissar är vår passion. Därför försöker vi hitta nya idéer för att förbättra våra kunders liv och vi ser till att de blir verklighet. Våra hissars anslutningsbarhet är ett resultat av den innovationen, och det är framför allt ett sätt att förbättra komfort, pålitlighet och hållbarhet.
Det är ett värde som genomsyrar allt vi gör. Det är liv och hälsa för våra anställda, våra kunder och våra användare. Våra hissars anslutningsbarhet gör det möjligt att ha en kontinuerlig kontroll och förebygga möjliga incidenter. Därför är de säkrare och alltid i drift.
Vi upprätthåller våra avtal med lojalitet och insyn för våra kunder och leverantörer. Gemensamma intressen är viktiga för oss. Tack vare teknologin för direkt kommunikation med hissen kan vi upprätthålla en total transparens och en förbättrad servicekapacitet.
Vi nöjer oss inte med vad våra kunder förväntar sig av oss och våra hissar: vi strävar alltid efter enastående resultat. Våra anslutna hissar är ett steg längre i den här riktningen, därför är vi ett av de första företagen som införlivar detta på ett generaliserat sätt.

Uppkopplade Hissar

Handlar uppkopplade hissar om mycket mer än att bara ansluta hissen till internet, det ärett sätt att ge dig mer personlig service, fullt anpassad efter dina behov.

HÄMTA VÅR BROSCHYR

Om du vill ha information du kan skriva ut eller skicka vidare så kan du ladda ned vår broschyr i PDF-format.

HÄMTA PDF

Vi är här för att hjälpa dig.
Skriv till oss eller ring till (+46) 010 788 1200