Den internationella dagen för kvinnor och flickor inom vetenskap den 11 februari uppmärksammar kvinnors arbete inom STEM-områdena (vetenskap, teknik, ingenjörsvetenskap och matematik). Det här är en speciell dag då vi vill lyfta fram det arbete som utförs av de kvinnor som är en del av MP-teamet.

Bland dem finns ingenjörer och tekniker som Nuria Fernández Ballesteros, en teknisk ingenjör inom industriell design från vårt FoU&I-team.

”Jag tog min examen 2006 och i min klass, som bestod av cirka 40 personer, fanns det bara sex tjejer”, förklarar hon och betonar att ”närvaron av kvinnor i STEM-världen bör vara en permanent utbildningskampanj för att eliminera idén att teknik är ett yrke för män”.

Nuria, som på MP arbetar med kontinuerlig förbättring av våra produkter och med att ge form åt ny design (förbättra befintliga produkter och tillhandahålla lösningar på problem som kan uppstå), har deltagit i projekt som MP SynGO, i utvecklingen av olika delar av hisskorgar och många andra initiativ.

”Till en tjej som tar sina första akademiska eller professionella steg i den vetenskapliga världen skulle jag råda henne att satsa utan rädsla, utan komplex och att njuta av det hon gör”, säger hon och konstaterar att ”det finns ett ökande antal kvinnor i sektorn”.

”Det viktigaste är att trivas med sitt jobb eftersom vi ägnar många timmar av våra liv åt det, och om jag måste ge ett råd till en tjej som funderar på att gå in i den vetenskapliga världen är det att ägna sig åt det hon verkligen vill och brinner för, det är där hon verkligen kommer att bli lycklig”.